Grote houtworm    
 

Grote houtworm wordt ook wel de bonte knaagkever genoemd. Grote houtworm is, zoals de naam als zegt, groter dan de gewone houtworm en is ongeveer 4 tot 9 millimeter groot.  Laat een gratis en vrijblijvende inspectie uitvoeren indien u vermoedt dat u overlast heeft van grote houtworm.


De grote houtworm

De grote houtworm heeft een levenscyclus bestaande uit 3 fasen. Dit zijn de eifase, larvefase en de fase van volwassenheid. Een volwassen exemplaar van de grote houtworm is bruin. Op de donkerbruine dekschilden zitten roodachtige fijne haartjes. De larven hebben een geel-witte kleur en worden ongeveer maximaal 13 millimeter groot

Net als de gewone houtworm en de huisboktor, kent de grote houtworm een volledige gedaantewisseling. Zodra de grote houtworm, oftewel de bonte knaagkever, volwassen zijn geworden, vliegen ze uit. Dit veroorzaakt kleine gaatjes, welke uitvliegopeningen heten. De vrouwtjes exemplaren gaan vervolgens op houtdelen eitjes leggen. Uit deze eitjes komen de larven en zij zorgen voor de daadwerkelijke houtschade. De larven zorgen voor houtschade in zowel spinthout als kernhout en ze vreten graag aan de einden van balken en balkverbindingen. De larven kunnen wel tot tien jaar lang in het hout zitten.

Laat een gratis en vrijblijvende inspectie uitvoeren indien u vermoedt dat u overlast heeft van de grote houtworm. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen of dit per email verzoeken.