Huis begassen    
 

In 2009 heeft Van Meijel Houtconservering als eerste Nederlandse bedrijf het recht verkregen om woningen te begassen tegen houtvernielende insecten. Ook voor andere objecten zoals kantoren, fabrieken, boten, kerken en meubelen heeft Van Meijel Houtconservering een vergunning om te mogen begassen.

Met speciaal gifgas worden houtaantastende insecten als de gewone houtworm, de  grote houtworm, de huisboktor, de spinthoutkever en de heipaalkever 100 procent afgedood. Niet alleen de volwassen kevers, maar juist ook de eitjes en de larves.

Voor de uitvoering van begassen beschikt Van Meijel Houtconservering over meerdere medewerkers die speciaal getraind, opgeleid en gecertificeerd zijn.  

Indien u meer wilt weten over het begassen van uw woning of ander object, neemt u dan gerust contact op; u kunt dit telefonisch of per email doen. De werkwijze is in ieder geval dat een houtinspecteur van Van Meijel Houtconservering bij u langskomt om een eerste inspectie uit te voeren. Tijdens deze inspectie, die gratis wordt uitgevoerd, krijgt u advies over de situatie en krijgt u nadere tekst en uitleg.