Huisboktor oftewel Boktor    

Huisboktor wordt ook wel boktor genoemd. Naast gewone houtworm is boktor een veelvoorkomende houtvernieler in Nederland. Laat een gratis en vrijblijvende inspectie uitvoeren indien u vermoedt dat u overlast heeft van de huisboktor.


De huisboktor

De huisboktor is langwerpig van vorm en wordt ongeveer 10 tot 25 millimeter groot. Boktor is bruinzwart van kleur en heeft grijze vlekjes. De larven van de boktor kunnen tot ongeveer 30 millimeter groot worden en ze zijn geelwit van kleur. Aangezien boktorren beschikken over sterke kaken, zijn het hardnekkige houtinsecten en kunnen ze voor enorme houtschade aan houtconstructies zorgen.

De volwassen vrouwtjes exemplaren leggen gemiddeld ongeveer 200 eitjes. Uit deze eitjes ontstaan larven. De larven zorgen, net als bij de andere houtinsecten, voor de vraatschade aan het hout. Zodra de larven uitgroeien naar volwassenheid, vliegen ze uit. De uitvliegopeningen die dan ontstaan zijn ovaal van vorm. Het boormeel dat achterblijft na de vraat, blijft achter in de boorgangen of kan via de uitvliegopeningen waargenomen worden.

Laat een gratis en vrijblijvende inspectie uitvoeren indien u vermoedt dat u last heeft van boktor. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen of per email een verzoek indienen.