Molens Vergassen    

Molens vergassen, de methode bij uitstek om houtaantastende insecten als houtworm, boktor en de bonte knaagkever 100% af te de doden. Het grote voordeel, zeker bij molens vergassen, is dat er geen enkele schade aan het hout van de molen wordt toegebracht.

Van Meijel heeft inmiddels ruime ervaring met molens vergassen. In 2011 is de eerste complete molen vergast tegen houtaantastende insecten. Deze molen betrof de Wissinks Molen in Enschede. In hetzelfde jaar is ook een begassing van een molenwiel uitgevoerd. Dus niet de gehele molen wordt dan met speciaal tentdoek ingepakt, maar alleen het molenwiel zelf. In 2012 is van een andere molen alleen het molenwiel door middel van een gassingsbehandeling behandeld.

In 2013 heeft Van Meijel een tweetal complete molens vergast. Deze molens vergassen hebben plaatsgevonden in de maanden juni en juli. In juni heeft de begassing van de Molen van Jetten te Uden plaatsgevonden. In juli is de vergassing van de Twiskemolen te Landsmeer uitgevoerd.


Wilt u meer weten over molens vergassen, dan kunt u contact opnemen met Van Meijel Houtconservering. Wij helpen u graag verder.