Spinthoutkever    

Spinthoutkever behoort tot de categorie drooghoutboorders. De spinthoutkever wordt ook wel als parketkever benaamd. Vraag een gratis en vrijblijvende inspectie aan indien u vermoedt dat u overlast heeft van spinthoutkevers. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen of per email een verzoek indienen.


De spinthoutkever

Spinthoutkevers hebben een levenscyclus van drie fasen; ei, larve en volwassen exemplaar. Deze levenscylus wordt doorgaans in één jaar doorlopen. De volwassen exemplaren hebben grofweg een lengte van 2 tot 7 millimeter en zijn slank. De kleur varieert van lichtbruin tot donkerbruin. De larven van de spinthoutkever zijn klein, ongeveer 6 millimeter groot en hebben een vaalwitte kleur. De larven kunnen voor aanzienlijke aantasting zorgen van het spinthout van naaldhout. De boorgangen van de larven worden na aanvraat gevuld met fijn boormeel.

Laat een gratis en vrijblijvende inspectie uitvoeren indien u vermoedt dat u overlast heeft van de spinthoutkever. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen of dit per email verzoeken.